Меню

0

0.00 лв.

Двигател на лодка

Двигател за лодка – една от най-важните части на плавателните съдове, затова е много неприятно когото той излезе от строя. Тук сме описали някои от най-често срещаните проблеми и повреди, срещани при моторните и извънбордовите двигатели на лодки, както и признаците, които ги характеризират.

Възможни повреди и причините за тях:

Извънбордовия двигател за лодка се форсира, но лодката остава неподвижна.
Проверете характеристиките на двигателя, защото е възможно този модел да не е достатъчно мощен и да не е подходящ за вашата лодка. Следващото, което трябва да проверете е транеца – възможно е да се нуждае от коригиране. Ако има технологични отвори за закрепване, заради които да могат да се поставят под различен наклон, то тогава моторните и извънбордовите двигатели трябва да се тестват в различни положения как работят.

Двигателят работи, форсира се, но въпреки това лодката не тръгва.
Ако двигателят е нов е възможно перките на оста да са блокирани от производителя, за да се възпрепятства самоволното тръгване на лодката.

Двигателят работи, лодката потегля бавно, на когато увеличавате скоростта спира.
Проверете маслото в торпедото и кога за последно сте го сменяли. То трябва да се сменя всеки сезон. Възможно е причината да е чисто техническа – например оста, която свързва лоста на скоростите и кобилицата да е откачена. Не се опитвайте да отстранявате тази повреда сами, а се обърнете към професионалисти.

Двигателят работи нормално, скоростта се увеличава нормално, но след известно време спира, тресе се и се чуват удари.
Проверете за пукнати или счупени семеринги, а също така дали пропускат масло или вода. Ако е така, веднага трябва да ги смените, тъй като те са от съществено значение за зазимяването на лодката.

За какво още трябва да следим, за да работи нормално двигателя:

Няма гориво!
Може резервоарът да е празен, но може да има наличие на вода в горивото, резервоарът да е задръстен, бензиновата помпа е дефектирала или количеството на маслото в горивната смес да е по-голямо.

Двигателният е запален, подадена е газ, но не излиза вода от охладителната система.
Охладителната система при моторния и извънбордовия двигател за лодка е различна, затова бъдете внимателни. Спрете двигателя и проверете дали няма запушен отвор на охладителната система. Ако не може да откриете каква е повредата е желателно да се консултирате със специалист, а в сервиза на BG BOATS се извършва профилактика, обслужване, както и сравнително новата услуга за България – компютърна диагностика за извънбордови двигатели

BG BOATS осигурява сервиз за ремонт на всички видове лодки, моторни и извънбордови двигатели и оборудване, които са закупени от фирмата. Гарантирано професионално отношение и качествено обслужване.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре