Меню

0

0.00 лв.

Извънбордов двигател на лодка

Монтиране на двигател на лодка се прави от професионалисти, за да може лодката ви да има добро представяне във водата. Независимо дали тя е надуваема лодка, рибарска лодка, RIB лодка или друга – монтажа на извънбордов двигател извършен от експерт, ви дава гаранция за качество.

BG BOATS се грижи за своите клиенти, затова ви предлага експертни съвети за монтажа на вашия извънбордов двигател и сайт за извънбордови двигатели втора ръка!

Монтиране на двигател на лодка – съветите на експертите!

Експертите са единодушни, че две напълно идентични лодки с идентични извънбордови двигатели, могат да имат напълно различно представяне във водата. Независимо дали лодката е изградена от пластмасов корпус или е надуваема – начина по който се монтира извънбордовия мотор, определя и нейното движение. Тъй, като извънбордов двигател втора употреба или нов се монтира на ръка – експертния монтаж е наложителен.

Дъното на плавателния съд

Най-голямо влияние върху работата на двигателя, според експертите оказва дъното на плавателния съд, което има свой хидродинамични характеристики. Когато става въпрос за монтаж на извънбордов двигател, всеки път при въвеждане на лодката в експлоатация, повечето производители на надуваеми лодки и RIB лодки – осигуряват подходящото място за монтаж. Но все пак това са стандартни изчисления на производителя и не важат универсално за всяка лодка!

Височината на транеца на извънбордов двигател

Експертите в монтажа на извънбордов двигател имат солидни знания по хидродинамика и аеродинамика. Така например експертите съветват при монтажа на мотора да се водим стриктно от височината на транеца. Малко мръдване на ъгъла на мотора в ляво или дясно, може да даде по-голяма скорост и маневреност съответно. И все пак наклона може и да се окаже неправилен. Мястото, където ще се монтира извънбордовия двигател се определя според: формата на лодката, големината на двигателя и неговата тежест, спрямо тежестта на самата лодка, видовете закрепяне и т.н.

Монтиране на двигател на лодка
Монтиране на извънбордов двигател на лодка

На първо място това е степента на преместване на двигателя на лодката спрямо транеца. Така единствено, може да се определи правилната височина на монтирания мотор. Освен това разстоянието от ръба на дъното на лодката до плота за управление също е много важно. Експертите споделят, че  оптималното място на мотора е на 2 сантиметра над транеца и съответно дъното на лодката. Поставен там извънбордовия мотор, може да бъде повдиган допълнително, с помощта на стандартни средства за повдигане. Управляващият може да определи, при различни скорости на лодката, дали наличната височина работи добре или не. Като цяло експертите са единодушни – колкото по-високо е самото окачване на извънбордовия двигател, толкова по-добре работи лодката. Но все пак възможни да се появят щети по витлото за управление, както и по самия двигател.

Експертите също споделят, че смяната на лекия алуминиев винт на лодката със стоманен драстично променя представянето на плавателния съд. Така се балансира тежестта на товара и управление на лодката. Винтовете играят голяма роля, при монтажа на един извънбордов мотор, така е че добре да се консултирате с професионалист.

 За BG BOATS е важно да оправдае доверието на  клиента. Затова предлагаме само проверени, изпитани и изправни лодки, както и двигатели за тях. Последващата поддръжка, сервиз и наличност на части и консумативи, също е осигурена.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре