Меню

0

0.00 лв.

Какво да вземете при пътуване с лодкаАко сте от хората, които имат авантюристичен дух или пък от тези, които искат да пробват всичко в живота. Ако обичате предизвикателствата, силните усещания, новите преживявания, лудите спомени, природата, морето, романтиката, а защо не и риболова, със сигурност ви се иска да предприемете пътуване с лодка. Ако по някаква причина не сте осъществили тази своя мечта, го направете непременно.

Доста хора реагират скептично на идеята, заради ограничения си бюджет. Да, днес малцина могат да си позволят да задоволят всяка своя прищявка, както и да пътуват с лодка например. Но ако се замислим колко пари харчим за ненужни неща, повечето от нас ще се засрамят, че не могат да заделят малко и за една своя по-смислена мечта. По-смислена, защото пътуването с лодка, не е като това с обикновена лека кола. Тръпката е друга.

Когато сте във водата, ще усетите свободата, която ви дава морето, адреналина, предизвикан от страха и от незнанието дали страдате от морска болест, ще почувствате онова, което във филмите кара героите да не свалят усмивката от лицата си.
И когато най-накрая съумеете да наемете или да си купите лодка, и предприемете това съкровено пътуване, ще бъде хубаво да научите някои неща. Ако не сте се качвали на плавателен съд преди, нямате никакъв опит и не сте взели със себе си човек, който има, то най-напред е добре да прочетете малко информация. Освен за техническите характеристики, местата, до които може да стигнете, в зависимост от типа лодка, оборудването и т.н., трябва да знаете и какво може и какво не може да вземете със себе си.

При пътуване с лодка какъв багаж да вземе

Какво ни е необходимо за пътуване с лодка?

Ще започнем от самото начало – от опаковането. От изключително значение е, когато приготвите багажа си, да не го слагате в куфар, а в мека чанта или сак. Ако морето не е спокойно и лодката се наклони, куфарът може да падне или да се повреди по някакъв начин. В багажи си, трябва да подготвите всякакви дрехи. Трябва да имате, както топли, така и за горещо време, вятър, дъжд, дреха, която не се мокри лесно. Едва ли има нужда да казваме, че е необходимо да имате и удобни ниски обувки, не токчета или платформи.

Хубаво е да си вземете слънцезащитни лосиони, гланц за устни и инсектицидни репеленти. За накрая оставихме най-важното нещо – медикаментите. По принцип, всяка лодка си има аптечка, но вие може да се презастраховате. Вземете лекарства против морска болест, за стомашно-чревни разстройства, мехлеми за изгаряния и кожни възпаления, антиалергични. Също така и всички, които смятате, че може да ви потрябват. Лекарствата никога не са излишни. Не е казано, че ще ги ползвате. Ако нещо се случи, нека да бъдете подготвени и да не разваляте безценните мигове с любимите си хора.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре