Меню

0

0.00 лв.

Кръщаване на лодка – защо е важно?

Когато мине завладяващият момент на еуфория от покупката на нова лодка, идват останалите отговорности, свързани с кръщаване, регистрация и поддържане.

Повечето хора не се замислят особено за първия момент. Независимо какъв е плавателният съд – малък или голям, яхта, надуваема лодка, RIB лодка, лодка за риболов … с бордови или извънбордови двигател и т.н., животът му започва с кръщаването. Хората ще я познават и наричат с името, което ще й дадете, затова трябва да помислите добре. Сега, тя е член на семейството, особено за големите любители на този тип превозни средства, затова трябва да се отнасят с внимание към нея.

Още от дълбока древност, съществуват различни суеверия, свързано със съответното име и съдбата, което предопределя то. По-вещите в занаята вярват, че не е хубаво да се променя първоначалното име на лодката. Известният ритуал с чупенето на бутилка шампанско, познат на всички ни. Неговото начало се свързва с факта, че така да се гонят зли сили и недоброжелатели. Така че, нека първата ви работа да бъде свързана със счупването на бутилка в лодката, като разбира се внимавате да не повредите плавателния съд.

Как да изберем име за кръщаване на лодка?

Оттам нататък, следва трудният избор на име. То може да се асоциира с най-различни неща. Най-често те са свързани с ежедневието, характера, хобито, семейството, децата или приятелите на собственика. Като се замислим, това са и най-предвидимите неща. Естествено, вие може да проявите оригиналност и креативност, подбирайки нещо коренно различно или екстравагантно.

Има и нещо друго, ако самите вие притежавате компания, може да използвате името или девиза на фирмата. Хората, които притежават предприятия, занимаващи се с производство на плавателни съдове, имат уникалното предимство да излизат в открито море, когато пожелаят. Те са натрупали достатъчно опит с лодките и нищо чудно да ви помогнат с избора на име, ако поискате съвета им. Разбира се, това могат да направят и служителите, които ще ви разяснят и всички останали подробности за лодките – от особености на съответните модели до избора или поддръжката на бордовия и извънбордови двигател.

Името, което ще дадете на лодката, трябва да бъде хубаво, звучно, представително и най-важното – уникално, понеже то ще бъде вашата гордост пред другите. С това име, ще се свързана вашата личност, бизнес, семейство. Пример за невероятно име, което всеки е чувал е „Черната перла”, име за което едва ли има какво да се каже. Вашето също трябва да е такова, защото то ще представя вас.
Естествено, не е хубаво да се пренебрегва и по-нататъшната поддръжка на лодката, защото освен хубаво име, тя трябва да има и достойна визия. Трябва да се грижите за новата си придобивка и за изрядността на всяка нейна част – от моторния двигател до палубата.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре