Меню

0

0.00 лв.

Бензин за извънбордови двигатели

Бензина използван при извънбордови двигатели за лодки е специфичен и за това е нужно добра информираност. Днес извънбордовите двигатели се променят стремглаво бързо, но все пак можем да разпознаем няколко основни вида от тях. Има четиритактови, двутактови, инжекционни и карбураторни извънбордови двигатели най-общо казано. Така погледнато винаги е имало спорове относно качеството на бензина използван за различните типове двигатели на лодки. Дали той има такава голяма тежест в работата на самия двигател?

Бензина използван при извънбордов двигател и неговите характеристики

Гориво за извънбордов двигател
Гориво за извънбордов двигател

Например за двутактовите извънбордови двигатели бензина е с октаново число от 95, но дали ако сложите например бензин, чийто октаново число е 100 – това ще навреди на двигателя?
Твърдо не! Но за притежателите на лодки трябва да се каже направо, октановото число на бензина на извънбордовите двигатели определя неговата оптимална работа и мощност. Следователно бензина с по-високо октаново число е за предпочитане. Погледнато реално разликата между бензина за двутактовите и четиритактовите извънбордови двигатели на лодки няма. Разликата е, че в бензина на двутактовите извънбордови двигатели се добавя масло.

Аксесоари и оборудване за извънбордови двигатели, като бензини, масла, допълнителни добавки има много и различни, но трябва да се използват такива препоръчани от производителя или оторизирания сервиз за извънбордови мотори за лодки.

Бензина използван за извънбордови двигател на лодка – октаново число и степен на пречистване на изгорелите газове

От написаното по-горе стана ясно, че високото октаново число на бензина за извънбордови двигатели на лодки е гарант за добрата работа на мотора. Специалистите по поддръжка на извънбордови двигатели твърдят, че естествено е по-високото октаново число да намалява детонациите в двигателя на лодката. Висококачествения бензин има много по-добро изгаряне, което съответно помага за по-добрата работа на мотора на лодката, също така има много по-малко вредни отлагания и замърсяване на околната среда.

Нужни ли са добавки за бензина използван при извънбордови двигатели за лодки?

Под знаменателя добавки за извънбордови двигатели поставяме смеси, чиято главна цел е подобряването работата на мотора за лодка. Също така и изчистването му от натрупани нагари и други неизгорели частици. Затова определено добавки са нужни често пъти, не само защото продавания бензин е некачествен и с примеси, но и защото подобряват цялостната работа на извънбордовия мотор на лодката.

От екипа на BG BOATS са винаги на ваше разположение с професионалното си отношение. Тук ще получите съвет от професионалист, качествена компютърна диагностика за извънбордови двигатели и предложение за най-добрите добавки за него. Не на последно място монтаж, поддръжка и ремонт на извънбордов мотор с оригинални части и консумативи.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре