Меню

0

0.00 лв.

Монитиране на извънбордов двигател

Монтиране на извънбордов двигател на лодка – как се прави? Дали е добре да се доверим на професионалист или можем и сами да се справим? При всички положения работата на професионалиста ще бъде професионална най-малкото, затова въпреки че е добре да сме запознати с процедурата, не е препоръчително сами да я правим!

BG BOATS предлага перфектен сервиз за вашите лодки от различен тип и последваща грижа за монтирания ви извънбордов двигател!

Как става монтиране на извънбордов двигател на лодка?

На първо място е добре да си закупите двигател лодка втора ръка или двигател лодка втора употреба, който са от рентабилна марка, доставчик и производител. Заложете на марки, като SUZUKI, HONDA, JOHNSON, JAMAHA или пък MERCURY. Ключовите неща, които да ви водят са двигател лодка цена са, когато не пренебрегвате качеството все пак! И така имате извънбордов двигател, време е за монтажа. Трябва да сте закупили двигател за лодка, който съответства на нейната специфика. Тоест мощността на двигателя има определени рестрикции, така че консултацията със специалист е наложителна.

Друга важна характеристика за монтиране на извънбордов двигател

Височина на транеца  е важна характеристика, когато монтирате извънбордов двигател. Тя трябва да се вземе под внимание и ако височината на траненца е прекалено висока, тогава лодката се издига във въздуха. Въздушната струя възпрепятства движението и лодката има по-лошо представяне. Когато височината на транеца е прекалено ниска, противодействието на водата в долната част на двигателя е прекалено голямо. Повдигнатия нос на лодката, при голяма мощност на двигателя, може да доведе до нейното преобръщане при движение. Стандартно извънбордовия мотор се монтира паралелно на дъното на лодката и антикавитационната пластина. Тоест платформата за управление трябва да бъде потопена във водата от 30 до 50 милиметра! Ако намалите тези стойности, увеличавате скоростта на лодката, но пък всмукания въздух ще забави ефективната работа на витлата.

Монтиране на извънбордов двигател на лодка се прави върху транеца в центъра му, според указаната препоръчителна височина. Добре е всички винтове и фиксирането им да бъде направено равномерно затегнато. Закрепващата скоба на мотора има функцията да регулира ъгъла на наклон на самия извънбордов двигател. Това регулиране на наклона винаги трябва да се прави при изключен двигател!!! Най-малкия наклон на ъгъла е от 5 до 15 градуса. Когато се купува лодка и двигател за нея е добре да се съобразите с тези технически характеристики. Разбира се доброто разпределение на товара вътре в самата лодка също е много важен, за да се движи добре тя.

BG BOATS  осигурява за вас доставката на рибарски лодки, надуваеми лодки, яхти и други. В цената е заложен транспорт и може да си закупите качествен извънбордови двигател, за който ви предлагаме услугата компютърна диагностика. Всичко е направено с грижа за клиента и неговата сигурност във водата.

 

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре