Меню

0

0.00 лв.

Подготовка на вашия извънбордов двигател за съхранение през зимата. Как се прави това, какво е необходимо и какви са добрите практики споделени от специалистите? Ще се опитаме максимално да ви разясним, какво трябва да се направи стъпка по стъпка, за да започнете експлоатацията на лодката си през новия сезон максимално ефективно.

Всички стъпки по подготовката на извънбордов двигател за съхранение през зимата

На първо място трябва да сте убедени, че за да работи добре години наред вашия извънбордови мотор е нужен сервиз за двигатели за лодки и добро подготвяне на мотора за предстоящото закриване на сезона. Може да направите подготовката сами, но разбира се много по-добре е да го оставите в ръцете на професионалистите от сервиза на BG BOATS.

Стъпките за зазимяването на мотора на лодката ви са следните:

Почистване на двигателя. Почистете мотора с чиста вода, след което да се остави да се изтече от нея напълно. Преди да започнете почистването от масла и мръсотия по двигателя, премахнете от него ключът за запалването и изключете двигателя напълно. Водата трябва да е студена! Двигателите с малък капацитет могат да бъдат потопени в подходящ съд с вода. По-големите двигатели обикновено имат системи, които се включват към водопровода и предоставят чиста вода, чрез охлаждащата си система.

Източете цялото гориво на извънбордовия двигател. Това ще бъде направено за вас в сервиз двигател лодки ще направят за вас. Горивото се източва, както от карбуратора, така и от горивната помпа. Ако остане гориво по карбуратора на мотора, то би могло да корозира компонентите му.

Използвайте средства за съхранение на извънбордовия мотор. Обикновено тези средства се предлагат под формата на аерозоли и служат да предотвратят ръжда по цилиндрите на двигателя, лагерите, валовете и буталата. Нужно е да сте махнали вече запалителните свещи от двигателя, както и ключа за запалването на мотора.

Сменете маслото в кутията за скорости. Сложете устойчива на вода грес по гайките и винтовете, както и по всички движещи се части на двигателя, по връзките, болтовете и пластмасовите части. За да запазите лъскав корпуса на извънбордовия си двигател го намажете с малко моторно масло или лак за авточасти.

Съхранение на извънбордов двигател. Съхранява на сухо място в изправена позиция. Ако все пак планирате да съхранявате лодката си през зимата във вода се посъветвайте с екпертите. Има много доводи за и против оставянето на двигателя на лодката във водата или извън нея.

Вече можете да сте спокойни, че подготовката на вашия извънбордов двигател за съхранение през зимата  е в ръцете на професионалисти  от BG BOATS. Грижата за вашата лодка, вашия извънбордови двигател и консумативите за това са наша грижа.

Просто ни се доверете!

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре