Меню

0

0.00 лв.

Основният елемент на плавателните съдове и лодките е извънбордов двигател. Изборът на идеалния двигател втора ръка е от голямо значение, за да постигнете максимално удоволствие и безопасност по време на плаване.

Днес можете да откриете десетки видове извънбордови двигатели с различни специфики, което усложнява процеса на избиране. Как да се спрете на двигателя, който отговаря напълно на вашите нужди, ще научите в следващите редове. Ние разбираме колко е важно да направите правилния избор и екипът ни от консултанти е винаги насреща, за да отговори на вашите въпроси.

Проверете мощностния капацитет на вашата лодка

Преди да се впуснете в търсене на извънбордов двигател, проверете какъв е мощностният капацитет на вашата лодка. Номиналната мощност на извънбордовия двигател трябва да е равна или по-малка от номиналния мощностен капацитет на лодката. В противен случай рискувате да прехвърлите възможностите на плавателното средство, което е опасно за живота на пасажерите. Консумирайте с мярка!

Решете за какво ще използвате вашата лодка с извънбордов двигател

Изборът на идеалния извънбордов двигател в голяма степен отговаря на вашите собствени изисквания и нужди. Макар техническите характеристики да поставят граници, разнообразният асортимент от извънбордови двигатели на пазара ви предоставя възможност да сравнявате различни видове и да се спрете на онзи, който ще максимализира удоволствието от преживяването.

За да изберете извънбордов двигател за вашата лодка, отговорете си на въпросите: колко бързо искате да плавате, каква цена на извънбордов двигател можете да си позволите, колко искате да влагате в гориво, къде ще използвате лодката и колко човека ще се возят в нея? Лодки с по-малки размери и надуваеми лодки не изискват голяма мощност на двигателя. Извънбордовият двигател с по-малка мощност е подходящ за плаване в езера или по-спокойни води.

Когато правите своя избор, не забравяйте, че тежестта, която ще поеме лодката, ще се отрази сериозно на скоростта ви. Ако основното предназначение на плавателното средство е за по-бързо предвижване, най-удачният вариант е извънбордов двигател с по-голям мощностен капацитет.

Закупуването на извънбордов двигател (независимо дали нов или втора ръка) е голяма инвестиция. А целта на двигателя е да издържи много плавания и риболовни дни. Обмислете внимателно от какво имате нужда и не се колебайте да се консултирате с компетентни професионалисти. Така ще направите възможно най-информиран и отговарящ на изискванията ви избор.

Винаги може да се доверите на BG BOATS в избора на видове лодки, моторни и извънбордови двигатели, котви, такелажни приспособления, вериги, светлини за навигация, жилетки и много други водни глезотийки.

 

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре