Меню

0

0.00 лв.

Баланс на багажа и свободното пространство в една лодкаТръгвайки с лодка на по-кратко или по-дълго пътуване с надуваемата си лодка, човек винаги взима някои вещи от първа необходимост.

Когато пък, има и приятели със вас или добра компания… вещите стават още повече. За да е весела вечерта, и храната, и питиетата трябва да са доста, да не говорим за дрехи, обувки и т.н.
Всичко това, обаче, прави товара непосилен за лодката.
Теглото му е повече от нейното, а това е сериозен проблем при предприемане на пътуване.

По принцип, постигането на баланс в една надуваема лодка изобщо не е лесно.

Разпределянето на товара в кокпита винаги е било проблем, най-вече за капитана, понеже обикновено той се заема с това. И все пак, има начин да балансиране теглото на лодката и това на пасажерите, капитана, двигателя, багажа и горивния резервоар, необходими са само няколко прости правила:

В никакъв случай не струпвайте багажа на едно място и то в кърмата. Стремете се да го разпределите в цялата лодка. Няма как да преместите двигателя, затова ще ви се наложи да се съобразите с него. Както и се предполага, ако капитанът управлява лодката, то той стои в кърмата, което не е особено добре за баланса. Нещо, което бихте могли да направите е да преминете към система за дистанционно управление, която може да се постави близо до носа или в средата на плавателния съд. По принцип, ако не се справите, има възможност за ползване на разни удължители за управление, но те не създават такъв комфорт.

Съществуват различни модели двигатели, които притежават място за поставяне на горивния резервоар. Все пак, това е просто опция, от която може да се възползвате, за да постигнете баланс в лодка. Горивния резервоар може да се монтира в носовата частна една лодка, за сметка на теглото в задната.

Най-лесно стои въпросът с пътниците, въпреки че понякога и те не са лесна задача. За да балансирате, просто разпределете хората навсякъде в кокпита, нека да не се събират на едно място.

Важно е да запомните, че мястото на багажа е до носа на лодка. Със себе си може да вземете и покривало за багажа ви, в случай че водата се пръска много силно.

Тези и още съвети и факти, може да научите и получи само от квалифициран персонал и компания с добро име на този пазар, като BG BOATS. Ние ще отговорим на очакванията ви и ще задоволим изискванията ви за страхотни дни, изпълнени с много приключения.

лодка

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре