Меню

0

0.00 лв.

Преди да потеглите на път с надуваема лодкаКогато плановете ви за почивка включват надуваема лодка, забавните моменти със сигурност ще бъдат много. Едно такова приключение има и своите отговорности, но с добра компания и те се превръщат в удоволствие. Както при всяко пътуване и тук трябва да стегнете багаж, да вземете най-необходимото и за предпочитане – да не забравяте нищо. С последното може да се справите, като си направите списък с основните неща, които да проверите преди да потеглите на път.

Как да се подготвим за пътуване с надуваема лодка?

Едно от най-важните неща, за които задължително трябва да сте осведомени е прогнозата за времето, по което ще се във вода. Не бива да има дори предупреждение за буря, големи вълни или лошо време. Вятърът не трябва да е прекалено силен.

Обърнете внимание на екипажа си – има сред пътниците такива, които не умеят да плуват или пък отлични плувци. Добре е да се подсигурите с втори човек, който може да управлява лодката, въпреки че е препоръчително всеки от пътниците да притежава поне елементарни умения. Задължително е всеки от тях да има спасителни жилетки, които да са облечени по правилния начин. Освен това, хората трябва да са с дрехи, отговарящи на съответните климатични условия в момента. Облеклото трябва да е удобно, имайки предвид, че температурата във водата винаги е по-ниска от тази на брега.

Направете цялостен преглед на лодката – дали има някакви неизправности, дефекти, повреди, особено такива, свързани с транеца. Задължително трябва да имате със себе си комплект за ремонт, гребла и надувна помпа. Всички клапани трябва да са добре затворени с тапи, а налягането в балоните и другите надуваеми части да е номинално.

Относно, двигателя е необходимо да вземете със себе си минимум два осигурителни стоп ключа – основен и резервен. Иначе, трябва да се уверите, че имате масло в предавателната кутия и че двигателят е минал професионален сервизен преглед. Последният трябва да е здраво закрепен към обезопасителния ремък.

Няма как да потеглите без гориво, затова се уверете, че имате достатъчно в зависимост от разстоянието, на което мислите да се отдалечите. Ако резервоарът ви не е достатъчно голям, бихте могли да вземете няколко със себе си.

Не забравяйте и документите – вашите и на лодката. Хубаво е да имате и морска карта със себе си.

Ако сте проверили всички неща до тук, може да отплавате, а в случай че имате въпроси, фирма BG BOATS е насреща. Дори и най-елементарните питания са важни, така че по-добре изберете консултацията, вместо да тръгвате на своя глава. Морето обича понякога да си прави шеги, които често, обаче, причиняват доста проблеми.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре