Меню

0

0.00 лв.

Когато настъпи моментът да зарадваме близък човек или себе си с нова придобивка, като лодка първото, което изниква в ума ни е коя точно да изберем. Както при всяко друго нещо изборът при лодките също не е лесен. Още повече, че става дума за една инвестиция, която ще бъде на ваше разположение дълго време. Различното при лодките е, че колебанията ни варират между това да си вземем обикновена или надуваема лодка. А тя е известна още като RIB лодка.

Повечето хора имат добра представа за традиционните видове лодки, заради което подценяват надуваемите. Последните са подходящи, ако имате хоби, като водни ски, риболов, сал, притежавате яхта. Ако се нуждаете от помощна лодка, трябва ви спортна лодка, такава за професионална употреба или гмуркане, за забавление със семейството и приятелите, общо взето – за всичко. Интересен факт е, че в последно време надуваемите лодки стават все по-популярни сред любителите на водните изживявания. Хората ги предпочитат пред моделите, изработени от дърво, пластмаса и алуминий. Разбира се, сред този тип плавателни съдове също има доста варианти и богат асортимент. Но всички са обединени от множеството и предимства, пред които клиентите са безсилни.

Надуваема лодка или RIB лодка – предимства:

Освен, че е изключително елегантна, нежна и лека, RIB лодката притежава скрито оръжие – надуваеми балони. Те са „виновни” за стабилността и пространството в нея, понеже с тях лодката увеличава широчината си близо 2 пъти. За спокойното и едновременно с това преливащо от емоции плаване, допринася и V-образното твърдо дъно. За хората, които не вярват в надеждността на този тип лодки, ще кажем, че благодарение на многокамерните балони се гарантира безопасният и сигурен превоз на хората на борда.
Корпуса е изработен от материали с голяма гъвкавост, които допринасят за лекотата на лодката, за нейното удобно транспортиране и съхранение. Все пак, надуваемите лодки не са перфектни и ако не отделяте достатъчно време за поддръжка, ще възникнат повреди. За щастие, развитите технологии днес усъвършенстват моделите все повече и повече, а и ако сте грижовен собственик, няма да има опасност да останете без RIB лодката си.

Надуваеми лодки – можем да обобщим следното:

Надуваемите лодки притежават редица предимства – те са сигурни, безопасни, стабилни, не заемат много място и са леки. Цените им не са по-различни от тези на обикновените модели, развиват високи скорости, побират повече хора.  Преживяванията с тях са доста запомнящи се. Ако досега не сте имали лодка, може да започнете с надуваем модел. Въпреки че сме убедени, че докато свикнете с плавателния съд, този модел вече ще ви е любим и няма лесно да се откажете от него. Ако, пък вече притежавате традиционна лодка, нищо не пречи да се сдобиете и с една RIB лодка, заради многобройните й приложения – все пак, колкото повече, толкова по-добре.

Натиснете за директна връзка към VIBER
VIBER бутон
Нагоре